afooshtehnatanz

(این وبلاگ فقط مختص به محله افوشته نمیباشد از دیگر نقاط مختلف باغ شهر تاریخی نطنز هم مطالب و تصاویر وکلیپ گذاشته میشود)

afooshtehnatanz

(این وبلاگ فقط مختص به محله افوشته نمیباشد از دیگر نقاط مختلف باغ شهر تاریخی نطنز هم مطالب و تصاویر وکلیپ گذاشته میشود)

مشخصات بلاگ
آخرین نظرات
  • ۱۶ شهریور ۹۸، ۰۲:۵۲ - رضایی
    سلام
  • ۲۸ اسفند ۹۷، ۱۱:۰۸ - دخـترکــِ بی نام :))
    مبارک:))))
نویسندگان

۲۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

جزن را چلک همچو نگین است 
که قامت استوار اندر زمین است
عروسی خوش لباس و خوش بر و رو 
حسادت دارد کرکس از بر او
بدارد تاج زردی بر سر خود 
بنفشین دامنی بر قامت خود
به پایش چشمه سارانی روان است
به قلبش پور محمودی نهان است
چلک دارد همی آرزویی
که ای فامیل دگر بس است دورویی
نگیرید دست از دست فقیری
به بالین کسی مرحم نگیری
بنازی چند بر پول وسوارت
مگر نبود سرایت قبر نهایت
بس است دیگر جدل بر سر پول
چقدر خواهی بمالی بر سرت گول
چه بس از ما در این خاکان نهفته
که اولادش همه اموال خورده
خدا رحمت کند عباس معینی 
که خاطر خوش بدارد دانی ببینی
به باید بعد حق،مردم پرستی 
به هر پیرو جوانی نیک دستی 
هنوزم ناصر و عباس قهرند
دگر در ده نیندو در شهرند
کجایند آن بزرگان و مریدان 
که دست در دست دهند بر رفیقان




کویر آباد نمی شود مگر به عشق

گستره وسیع کویر با آسمان پرستاره و بی انتها و رمل های نرم و لغزنده آن چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. کویر، این مکان پر رمز و راز که دل هر رهگذری را به وجد می آورد و به خلسه ای ناب فرو می برد

در سال های اخیر خیل گردشگرانی که در جستجوی هیجان و لحظاتی فراموش نشدنی کویر را به عنوان مقصد خود انتخاب می کنند افزایش چشمگیری داشته است. غافل از آن که طبیعت شکننده کویر، نیازمند توجهی دوچندان است و به عنوان میراث گرانبهای این مرز و بوم باید برای نسل های آینده هم حفظ شود.

منطقه نمونه گردشگری متین آباد نخستین اکو کمپ ایران، در حاشیه کویر مرکزی ایران و ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی کاشان، با هدف توسعه گردشگری پایدار و مسئولانه و حفاظت از زیست بوم منطقه احداث شد. این مجموعه در سال ۲۰۱۴ از سوی سازمان ملل (UN DESA) به عنوان یکی از ۱۸ سایت برتر جهان در زمینه فعالیت های اکوتوریستی شناخته شد و در سال ۲۰۱۵، جایزه صلح و محیط زیست دکتر تقی ابتکار به آن تعلق گرفت.

استاد عباس عبادی در سال ۱۳۳۰ ه.ش در نطنز و در خانواده ای هنرمند که پیشینه سفالگری در آن به دوره قاجار می رسید زاده شد. وی از همان دوران کودکی هنر اجدادیش را با شاگردی نزد پدرش مرحوم استاد محمد عبادی دنبال کرد. وی پس از وقفه ای که با در گذشت پدرش در کارش ایجاد شده بود از سال ۱۳۵۸ ه.ش کارگاهی را که از چهار نسل قبل از خود به میراث برده بود بار دیگر دایر نمودند و هم اکنون تمامی ۲۵ مرحله کار تولید سفالینه های گل سنگی منقوش زیر لعابی را که پیچیده است خودشان انجام می دهند و در تزیین آنها از نقوش اسلیمی و هندسی و نمادها و سمبل های ایرانی و برخی نقوش اساطیری کهن مانند خورشید خانم و شیر بالدار …استفاده می کنند. در گوشه ای از کتاب (سیری در صنایع دستی ایران) نوشته ی پروفسور پوپ آمده است : ( نطنز که قرن ها زادگاه سفالینه سازی با لعاب های فیروزه ای آسمانی و نقش پردازی سیاه زیر لعابی و جلاکاری و شاید مینایی سده های میانه است نطنزی که چیره دست ترین کاشی سازان را برای اصفهان صفوی پرورش می داده است نطنزی که شش هزار سال تاریخ سفالگری دارد نطنزی که تا چند دهه پیش بیش از سی کارگاه پررونق کوچک و بزرگ داشته و یکی از مراکز ساخت و صدور انواع قطعات سرامیک بوده است امروز یک کارگاه از سلسله سرامیک سازان سنتی در آن باقی مانده است که آن هم کارگاه استاد عباس  عبادی است).

.